با سلامت

سلامتی در یک قدمی شما

مواد غذایی مغذی برای افراد مسن

نسترن یک ماه پیش

بهترین راهکار برای پیشگیری از مشکلاتی که با افزایش سن بروز می کنند، داشتن رژیم غذایی مناسب و برنامه ریزی برای یک برنامه غذایی مفید و سالم است. با اتخاذ یک رویکرد پیشگیرانه و تغذیه مناسب، می توان از بروز بسیاری از مشکلات مرتبط با افزایش سن جلوگیری کرد و سلامت و تندرستی خود را در دوران سالمندی حفظ نمود. تغذیه مطلوب و متعادل، نقشی حیاتی در پیشگیری از ابتلا به بیماری های مزمن و حفظ کیفیت زندگی در سال های پایانی عمر ایفا می کند.

مواد غذایی مفید برای افراد بالای 50 سال کدامند؟

تمام افراد از سن 50 سالگی به بعد به دلیل تغییرات ناشی از افزایش سن در بدن شان باید بیش از گذشته در مورد تنوع مواد غذایی مصرفی و انواع ریزمغذی های مورد نیاز بدنشان آگاه باشند. با افزایش سن، نیازهای تغذیه ای بدن تغییر می کند و افراد باید به مصرف مواد غذایی مغذی و سرشار از ریزمغذی ها توجه ویژه ای داشته باشند. این مواد غذایی می توانند شامل میوه ها و سبزیجات تازه، پروتئین های لاغر، محصولات لبنی کم چرب، غلات کامل و روغن های سالم باشند. همچنین مصرف مکمل های ویتامین و معدنی نیز می تواند در تأمین نیازهای تغذیه ای افراد بالای 50 سال مفید باشد.

در این میان مصرف برخی از املاح و مواد مغذی برای این گروه سنی بیشتر توصیه می شود که مهمترین آنها عبارتند از:

مواد غذایی

مواد غذایی حاوی ویتامینD

ویتامین D در سال های اخیر مطالعات گسترده ای برای بررسی اهمیت مصرف این ویتامین به ویژه برای افراد مسن انجام شده اما همچنان اکثریت زنان به میزان کافی از آن مصرف نمی کنند. نتایج یک مطالعه اخیر نشان می دهد افراد بزرگسالی که سطح ویتامین D خونشان در پایین ترین میزان است، دو برابر بیشتر از سایر مردم در معرض مرگ ومیر زودرس به هر دلیلی هستند. همچنین این ماده مغذی مهم در افزایش ایمنی، بهبود عملکرد ماهیچه ها و پیشگیری از آسیب دیدگی ها نقش دارد.

لبنیات

لبنیات و نقش فوق العاده آن ها در جلوگیری از پوکی استخوان

کلسیم پس از سن 50 سالگی تراکم استخوان های بدن با سرعت بیشتری کاهش می یابد به گونه ای که از هر سه زن یک نفر شکستگی استخوان را تجربه می کند. بررسی ها نشان می دهد پس از یائسگی زنان سه تا پنج درصد تراکم استخوانشان را سالانه از دست می دهند. کلسیم برای انقباض ماهیچه ای ضروری است. علاوه بر این مصرف کلسیم برای عملکرد مناسب اعصاب و حفظ تعادل اسیدی بدن ضرورت دارد. پروبیوتیک ها پروبیوتیک ها به افزایش سطح ایمنی بدن، بهبود عملکرد سیستم گوارشی، سلامت پوست، کاهش کلسترول بد خون، مبارزه با بیماری های لثه و کنترل وزن بدن کمک می کند.

اسید های چرب امگا 3 و فواید آن ها

مواد غذایی

اسیدهای چرب امگا-3

این اسیدها نیز در حفظ سلامت مغز، بهبود قدرت بینایی و سلامت مو و پوست، بهبود گردش خون، کاهش درد ماهیچه ای، کاهش بیماری های قلبی، افسردگی و التهاب ها تاثیر مفید دارند. منیزیم مصرف این ماده معدنی در حفظ انرژی بدن و احساس شادابی موثر است. منیزیم به عملکرد طبیعی ماهیچه ها و سیستم عصبی کمک می کند و موجب می شود ضربان قلب ریتم مناسبی داشته باشد. همچنین این ماده معدنی برای حفظ استخوان ها، سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی و قلبی توصیه می شود. علاوه بر این مصرف منیزیم در تنظیم قندخون و فشارخون نقش موثر دارد. فیبر موادغذایی حاوی فیبر خوراکی به ثابت نگه داشتن قندخون و کاهش واکنش انسولین و همچنین کاهش میزان هضم و جذب موادغذایی کمک می کند و در نتیجه باعث می شود احساس گرسنگی به تاخیر بیافتد. به گفته پزشکان مصرف رژیم غذایی حاصل فیبر کافی، روشی مناسب برای کنترل وزن به حساب می آید. بررسی ها نشان می دهد که به ازای هر گرم فیبر مصرفی، حدود هفت کالری در بدن سوزانده می شود.

حداقل مواد غذایی که به طور روزانه در برنامه غذایی سالمند باید گنجانده شود:

بیوگرافی
سلامتی در یک قدمی شما
آخرین نوشته‌ها
آرشیو موضوعی