با سلامت

سلامتی در یک قدمی شما

بهبود بوی دهان در هنگام استفاده از ماسک

نسترن ۲ ماه پیش

امروزه جهان به شدت با همه‌گیری ویروس کرونا مواجه است و افراد برای پیشگیری از انتشار این ویروس ملزم به استفاده از ماسک می‌باشند. با این حال، برخی از شهروندان از بوی نامطبوع دهان خود پس از استفاده از ماسک شکایت دارند. این مسئله می‌تواند ناشی از تغییرات در الگوی تنفس و تولید بزاق دهان در هنگام پوشیدن ماسک باشد. در چنین شرایطی، توجه به بهداشت دهان و استفاده از روش‌های مناسب برای کنترل بوی دهان اهمیت بسزایی دارد تا افراد بتوانند به طور مؤثرتری از ماسک استفاده کرده و در برابر ویروس کرونا محافظت شوند.

علل و راه حل بوی بد دهان زیر ماسک

شیوع گسترده ویروس کووید-19 در سراسر جهان باعث شده است که استفاده از ماسک امری ضروری و حیاتی باشد. این اقدام می تواند تا حد زیادی امنیت و سلامت شما و دیگران را تضمین کند. با این حال، برخی افراد پس از استفاده از ماسک از بوی بد دهان زیر ماسک شکایت دارند. این مشکل می تواند به دلایل مختلفی از جمله عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، مصرف برخی مواد غذایی یا داروها و حتی عوامل فیزیولوژیکی ایجاد شود. برای رفع این مشکل، می توان به راهکارهایی همچون مراقبت بیشتر از بهداشت دهان و دندان، استفاده از آدامس بدون قند، مصرف مواد غذایی خنثی کننده بوی بد دهان و در صورت نیاز مشاوره با پزشک متخصص دندان پزشکی متوسل شد. در هر صورت، استفاده از ماسک برای حفظ سلامت همگانی امری ضروری است و نباید از آن چشم پوشی کرد.

دقیقا چه چیزی باعث بوی بد دهان می شود ؟

در مطلب قبلی بخش بهداشت و سلامت نمناک با موضوع علل بوی بد دهانکامل در این باره توضیح دادیم و دانستید که بوی بد دهان نتیجه کاهش تولید بزاق، بهداشت ضعیف دندان، خشکی دهان و مصرف رژیم غذایی سرشار از شکر و مواد اسیدی است. در تمام مواردی که در بالا نام بردیم، جرم های تولید شده افزایش پیدا می کنند و بوی بد داخل دهان ایجاد می شود. در طول روز همه ما تمایل داریم که دهان خود را بشوییم و این میکروارگانیسم های مضر را از دهانمان دور کنیم؛ مخصوصاً زمانی که چیزی می خوریم یا می نوشیم اما گاهی اوقات بدون مسواک می خوابیم و در نتیجه باکتری موجود در دهان افزایش پیدا می کند و زمانی که از خواب بیدار می شویم، نفس بدبویی داریم و در کل تمام این عوامل باعث می شود تا دهان زیر ماسک بو بگیرد.

ماسک و بوی دهان

چگونه می توان با این مشکل مبارزه کرد؟

- بدن تان را آبرسانی کنید.

حتماً باید مطمئن باشید که به اندازه کافی بین 6 الی 8 لیوان در روز آب می نوشید تا از خشکی دهان خلاص شوید. اگر دارو مصرف می کنید که خود دارو عاملی برای خشکی دهان است، حتما با یک متخصص دهان و دندان صحبت کنید و از داروهایی استفاده کنید که بتواند بزاق از دست رفته دهان شما را جبران کند. پوسیدگی دندان، پلاک دندانی، خونریزی لثه و غیره می تواند عاملی برای بدبویی دهان باشد.

بوی دهان زیر ماسک

- مصرف زیاد شکر و مواد اسیدی را از رژیم غذایی خود حذف کنید

مصرف زیاد چای و قهوه حاوی شکر می تواند عاملی برای بد بویی دهان باشد و حتی ممکن است پوسیدگی دندان را هم ایجاد کند زیرا جرم های موجود در دهان در طول این مدت افزایش پیدا می کند. در نتیجه بوی بد ایجاد می شود. حذف کردن این موارد از رژیم غذایی روزانه و مسواک زدن می تواند عاملی برای بهبود بوی بد دهان باشد.

- ترک سیگار مهم تر از قبل است

محصولات حاوی تنباکو سلامت بدن را از هر طریقی به هم می زند. همچنین مشکلاتی مثل سرطان، آسیب به لثه، پوسیدگی دندان و بدبویی دهان را به دنبال خواهد داشت. پس باید سعی کنید عادت سیگار کشیدن را ترک کنید.

ترک سیگار

- مسواک بزنید

یکی از اصلی ترین راه حل های رفع بوی بد دهان مسواک زدن است که باید به صورت مرتب و صحیح روزانه حداقل 2 بار انجام تا از تجمع باکتری و عوامل مضر برای سلامت دهان و دندان جلوگیری شود.

- نخ دندان را فراموش نکنید

بارها در مطالب بهداشت و سلامت نمناک به اهمیت استفاده از نخ دندان برای حفظ سلامت دهان و دندان اشاره کرده ایم، برای جلوگیری از بوی بد دهان هنگام استفاده از ماسک هم باید از نخ دندان استفاده کنید.

استفاده از نخ دندان

- به اندازه کافی مایعات بنوشید

نوشیدن فراوان مایعات البته در حد مجاز برای پاکسازی محیط دهان و کاهش تولید بوی نامطبوع به دلیل خشکی دهان جلوگیری میکند.

- آدامس بجوید

جوین آدامس های بدون قند یکی دیگر از راهکارهای موثر در رفع بوی بد دهان هنگام استفاده از ماسک است.

- ماسک تان را تمیز نگه دارید

شستن مرتب ماسک پارچه ای و تعویض به موقع ماسک های یکبار مصرف در جلوگیری از بوی بد دهان حین استفاده از ماسک اثرگذار است.

تمیز نگه داشتن ماسک

نتیجه گیری

اگر بهداشت دندانی را به خوبی رعایت کنید، بوی بد دهان دیگر وجود نخواهد داشت و تجربه ناخوشایندی نخواهد بود. اگر احساس کردید که با رعایت تمام موارد بالا بدبویی دهان شما بهبود پیدا نکرده، هر چه سریع تر با متخصص مشورت کنید.

بیوگرافی
سلامتی در یک قدمی شما
آخرین نوشته‌ها
آرشیو موضوعی