مزایای مکیدن انگشت و جویدن ناخن
اگرچه بسیاری از ما این باور را داریم که مکیدن انگشت و یا جویدن ناخن رفتارهایی نامطلوب و زیانبار برای سلامت هستند، پژوهشی نوین حاکی از آن است که این عادات ممکن است دارای برخی مزایا و فواید نیز باشند. این مطالعات جدید، ابعاد مثبت و منفی چنین رفتارهایی را مورد بررسی قرار داده و امکان ارزیابی دقیق تر این پدیده را فراهم آورده است. نتایج این تحقیقات می تواند موجب تغییر نگرش ما نسبت به این رفتارها و کمک به درک عمیق تر جنبه های مختلف آن شود.
پژوهشی جدید نشان می دهد که مکیدن انگشت یا جویدن ناخن در کودکی می تواند باعث افزایش مقاومت بدن در برابر آلرژی ها شود. این تحقیق نظریه ای را تقویت می کند که می گوید بدن کودکان رشدیافته در محیط آلوده، نسبت به آلرژی ها مقاوم تر است. مکیدن شست یا جویدن ناخن از عادت های کودکانه ای نیست که مورد علاقه والدین باشد، اما ممکن است به احتمال در تقویت سلامت کودکان مؤثر باشند. بر اساس یک پژوهش درازمدت دانشمندان نیوزیلندی، بدن کودکانی که شست خود را می مکند یا ناخن خود را می جوند در مقایسه با کسانی که در کودکی این عادت ها را کنار می گذارند، در برابر آلرژی ها به مراتب مقاوم تر است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که احتمال ابتلا به آلرژی در میان افرادی که در کودکی هم ناخن می جویده اند و هم شست می مکیده اند، کمتر است. این پژوهش این نظریه را تقویت می کند که ارتباط با میکروب ها در سنین پایین احتمال ابتلا به آلرژی را کاهش می دهد. البته در این بررسی ها تنها پوست افراد مورد آزمایش قرار گرفت و در برخی انواع آلرژی ها که نشانه های آن تنها روی پوست پدیدار نمی شوند، درصد ابتلا به آلرژی در همه افراد مورد آزمایش یکسان بود.
مبتکران این پژوهش یادآوری می کنند:«ما نمی گوییم کودکان را بایست به در پیش گرفتن چنین عادت هایی ترغیب کرد، زیرا میزان واقعی تأثیر مثبت این عادت ها بر سلامتی هنوز مشخص نیست». پژوهشگران در این تحقیق هزار و 37 کودک پنج، هفت، 9 و یازده ساله را به گروه هایی که شست می مکند، ناخن می جوند یا هیچ یک از این عادت ها را ندارند، تقسیم کرده و آنها را زیر نظر گرفتند.
زمانی که کودکان به 13 سالگی رسیدند، از نظر ابتلا به آلرژی آزمایش شدند. آزمایش در سن 32 سالگی تجدید شد.