بهترین خوراکیها برای کاهش اثرات پرخوری


گاه پیش میآید که همهی ما از فشارهای روزمره و استرسهای زندگی به نوعی دلی از عزا در میآوریم و خواسته یا ناخواسته به پرخوری روی میآوریم. در چنین مواقعی، اهمیت توجه به انتخاب مواد غذایی مناسب و زمان مصرف آنها دوچندان میشود. بهتر است برخی از مواد غذایی را پس از پرخوری مصرف کنیم تا بتوانیم اثرات مخرب ناشی از این رفتار ناپسند را کاهش دهیم.این مواد غذایی شامل انواع میوهها، سبزیجات تازه و محصولات پروبیوتیک هستند که به فرایند هضم کمک کرده و موجب تسهیل عملکرد سیستم گوارش میشوند. همچنین، مصرف آب کافی نیز در این شرایط بسیار مهم است؛ زیرا آب نه تنها به رقیق کردن مواد زائد کمک میکند بلکه احساس سیری را نیز کاهش داده و باعث آرامش معده خواهد شد.علاوه بر این، اگر بتوانیم با استفاده از تکنیکهای آرامشبخش مانند تنفس عمیق یا مدیتیشن خود را کنترل کنیم، قادر خواهیم بود تا عادات غذایی خود را مدیریت کرده و از بروز پرخوری جلوگیری کنیم. بدین ترتیب، با اتخاذ رویکردهای صحیح در تغذیه و رفتارهای روزانهمان، میتوانیم سلامت جسمانی و روانی خود را حفظ نماییم.
بهترین مواد غذایی بعد از یک وعده پرخوری
شاید شما به یک مهمانی دعوت شده باشید، در جمع دوستان و خانواده خود نشسته باشید یا در هر موقعیت دیگری کمی تا نیمهای از حد معمول بیشتر غذا خوردهاید. اکنون احساس عذاب وجدان میکنید و مدام خود را سرزنش میکنید که چرا اینقدر زیاد غذا خوردهاید. حالا به دنبال راهی هستید تا بتوانید اثرات منفی این پرخوری را کاهش دهید و به حالت طبیعی خود برگردید. برای جبران این وضعیت، انتخاب مواد غذایی مناسب بسیار اهمیت دارد که نه تنها به شما کمک کند احساس سبکی کنید بلکه همچنین سلامت بدن شما را نیز حفظ نماید.
مسلماً آب رفته را نمی توان به جوی برگرداند اما می توان تا حدودی از طریق بعضی از مواد غذایی و نوشیدنی ھا، اثرات مخرب پرخوری و بدخوری رو کاھش داد و رمق رو به بدن برگرداند. بهترین گزینه های غذایی بعد از یک یا چند وعده پرخوری معرفی شده اند:
بعد از پرخوری یا بد خوری، 6 خوراکی را حتماً مصرف کنید
ماست و توت:
می توانید ماست یونانی که در داخل اون توت ریخته اید، را بعد از یک وعده پرخوری مصرف کنید. ماست حاوی باکتری لاکتوباسیلوس است که برای بدن مفید بوده و التھاب ناشی از غذاھای شیرین و سنگینی رو که خورده اید، کاھش می دھد. چای سبز:
چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان ھا است که از تخریب سلول ھا ممانعت می کنند. برخی تحقیقات نیز نشان می دھند که چای سبز، قند خون را ثابت نگه می دارد و ھوس ھای غذایی را کمتر می کند.

از بین بردن اثرات مخرب پرخوری
آب:
آب، سموم را از بدن دفع می کند و به ھضم غذا کمک می کند. ھمچنین با نفخ و گازھای شکم مبارزه می کند. چای زنجبیل یا چای نعناع:
ھر دوی این چای ھا با آرام نمودن عضلات شکم از انقباضات و ناراحتی ھای شکم جلوگیری می کنند و به گازھای شکم اجازه می دھند که به آرامی مسیر خود رو طی کنند. جو دو سر:
اگر به دلیل پرخوری زیاد و خوردن غذاھای غیرمغذی (مثل فست فود) دچار حالت تھوع شده اید، می توانید در وعده بعد، از جو دو سر به ھمراه تکه ھای گلابی استفاده کنید. این ترکیب حاوی فیبر بوده و البته با معده رفتار منعطف تر و آرام تری دارند. میوه ھای آبدار
از این میوه ھا برای آبرسانی به بدن و ذخیره ویتامین ھا و مواد معدنی استفاده کنید تا خسارت ھای ناشی از مصرف بیش از حد شیرینی جات و غذاھای ناسالم رو در بدن شما کاھش بدھند. سعی کنید که از میوه در میان وعده ای که بعد از یک وعده بدخوری، خواھید داشت، استفاده کنید تا اثرات مخرب غذاھای ناسالم رو در بدن تا حد امکان از بین ببرند.