با سلامت

سلامتی در یک قدمی شما

تغذیه مناسب بعد از جراحی سرطان سینه

نسترن ۲ روز پیش

شما ممکن است عمل جراحی مهمی را در پیش داشته باشید یا قبلاً تحت عمل جراحی قرار گرفته باشید و اکنون در وضعیتی قرار دارید که می‌بایست به تنهایی برای تأمین نیازهای تغذیه‌ای خود اقدام نمایید. این مرحله از زندگی می‌تواند به‌خصوص چالش‌برانگیز باشد، چرا که تغذیه مناسب پس از جراحی نقش حیاتی در فرایند بهبودی ایفا می‌کند. بدن شما در این دوره نیاز مبرمی به مواد مغذی دارد تا قادر باشد به سرعت ترمیم شود و انرژی لازم را برای بازگشت به فعالیت‌های روزمره فراهم آورد. بنابراین، آگاهی از اصول تغذیه سالم و انتخاب غذاهای مناسب بسیار حائز اهمیت است.

پس از جراحی سرطان سینه، چه مواد غذایی مصرف کنیم تا از عود بیماری جلوگیری شود؟

بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، معمولاً برای چند روز و در برخی موارد حتی یک هفته یا بیشتر در بیمارستان بستری می‌شوند. در این مدت، رژیم غذایی آن‌ها تحت نظر پزشک معالج، متخصص تغذیه و پرستاران قرار دارد. این نظارت دقیق به منظور اطمینان از دریافت مواد مغذی لازم برای بهبود سریع‌تر و کاهش خطر عود بیماری انجام می‌شود. انتخاب‌های غذایی مناسب نه تنها به روند بهبودی کمک می‌کند بلکه نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا خواهد کرد.

مراقبت پس از عمل سرطان سینه امری ضروری است. در این میان ورزش و تغذیه می تواند در بازیابی سلامت بعد از عمل موثر باشد.

*تغذیه

حالت تهوع و استفراغ پس از جراحی امری طبیعی است، به ویژه اگر تحت شیمی درمانی یا پرتودرمانی نیز قرار گرفته باشید. علایم دیگر پس از جراحی شامل کاهش اشتهاست که همراه با ضعف و کاهش وزن است. برای رفع حالت تهوع پس از درمان سرطان سینه به موارد زیر توجه کنید: 1 - به جای 3 پرس بزرگ در روز، پرس های کوچک تری در طول روز میل کنید. 2 - به جای غذاهای جامد، از ماست و نوشیدنی های حاوی پروتئین استفاده کنید. 3 - سوپ ساده مانند مرغ با سبزیجات مصرف کنید.

تغذیه و درمان:

تغذیه خوب، به بهبود سرطان کمک می کند. پس از جراحی بدن برای ترمیم سلول ها و مقابله با عفونت به پروتئین زیاد نیاز دارد. بعد از جراحی بدون اهمیت دادن به کالری، مصرف پروتئین را افزایش دهید تا سریع تر بهبود پیدا کنید.

 تغذیه پس از عمل جراحی

رژیم های غذایی بعد از عمل جراحی

تغذیه برای پیش گیری از بازگشت مجدد بیماری:

فیتوکمیکال ها ماده مغذی است که در گیاهان یافت می شود که با سرطان مقابله می کند. 1 - سویا، حاوی فیتواستروژن است که مشابه استروژن در بدن عمل می کند. دانه سویا، شیر سویاو ... حاوی فیتواستروژن است. قبل از مصرف از پزشک خود سوال کنید که آیا مصرف یک یا 3 وعده غذای حاوی سویا در روز می تواند مفید باشد یا با درمان های هورمونی تداخل ایجاد می کند. 2 - آنتی اکسیدان:بسیاری از سبزیجات، میوه، مغز میوه و... حاوی آنتی اکسیدان است از جمله، کلم بروکلی، انبه و ... این آنتی اکسیدان ها، از سلول ها در برابر آسیب محافظت می کند. بنابراین، برنامه غذایی متعادل با مواد غذایی تازه و متنوع مصرف کنید تا آنتی اکسیدان بدن تأمین شود و نیاز به مصرف مکمل نباشد. 3 -بتا کاروتن، عامل رنگ هویج، زرد آلو، پرتقال و... است. مصرف مواد غذایی غنی از بتاکاروتن، خطر مرگ بر اثر سرطان سینه را کاهش می دهد. 4 - لیکوپن، رنگدانه ای که رنگ قرمز به گوجه فرنگی و گریپ فروت می دهد. لیکوپن مانع بازگشت سرطان سینه می شود.

برنامه غذایی ضد سرطان

1 - پروتئین کم چرب مصرف کنید. 2 - روزی 5 وعده میوه و سبزی مصرف کنید. 3 - از مصرف گوشت های به عمل آمده از جمله سوسیس، گوشت های دودی و... پرهیز کنید. 4 - غذاهای سبوس دار مانند برنج قهوه ای، نان چند غلات به جای برنج و نان سفید مصرف کنید. پس از جراحی با پزشک درباره رژیم غذایی مناسب خود مشورت کنید.

بیوگرافی
سلامتی در یک قدمی شما
آخرین نوشته‌ها
آرشیو موضوعی