با سلامت

سلامتی در یک قدمی شما

چرا چشمان من در صبح ها خشک و چسبنده هستند؟

نسترن یک ماه پیش

کثیف شدن چشم ها در هنگام بیدار شدن امری کاملاً طبیعی و رایج است و اغلب به دلیل تجمع ترشحات چشمی و گرد و غبار در طول شب اتفاق می افتد. با این حال، اگر این مشکل با علائمی همچون خشکی، سوزش و حس قی همراه باشد، ممکن است نشانه ای از یک بیماری یا اختلال چشمی جدی تر باشد. در چنین مواردی، توصیه می شود فرد در اسرع وقت با پزشک متخصص چشم مشورت کند تا علت این مشکل بررسی و درمان مناسب تجویز شود. این امر می تواند از بروز عوارض جدی تر پیشگیری کرده و سلامت چشمان را تضمین نماید.

بیدار شدن با چشمانی خشک و قی کرده، یک پدیده طبیعی و شایع است که بسیاری از افراد با آن مواجه می‌شوند. این موضوع به دلیل عدم پلک زدن در طول خواب رخ می‌دهد. در طول خواب، ترشحات طبیعی چشم که شامل آب، روغن چربی و مخاط هستند، در اطراف گوشه‌های چشم و خط مژه تجمع پیدا می‌کنند. در نتیجه، هنگام بیدار شدن، چشم‌ها حالت چسبنده، کثیف و اشک‌مانند دارند. عوامل مختلفی می‌توانند باعث افزایش بیش از حد این ترشحات شوند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

خشک بودن چشم ها

وقتی که چشم به اندازه کافی آب و چربی تولید نکند و از طرفی؛ کمبود رطوبت باعث تحریک چشم شود؛ منجر به مشکلاتی مانند حساسیت، سوزش، قرمزی و ترشحات مخاطی می شود. در طول شب، ممکن است که این ترشحات خشک شوند و پوسته هایی در اطراف چشم ایجاد کنند.

خشکی چشم

آلرژی فصلی

مواد حساسیت زا و آلوده و گرد و غبار باعث می شود که چشم ها قرمز، خارش زا و اشکی شوند و مخاط داخل چشم تجمع پیدا کند. وقتی که این ترشحات شب تا صبح داخل چشم باشند، چشم حالت چسبنده و کثیف پیدا می کند.

ابتلا به چشم صورتی

این عفونت رایج چشمی باعث می‌ شود که چشمان تان مخاط و ترشحات بیشتری تولید کند که باعث قرمزی، خارش و حساسیت به نور نیز خواهد شد؛ انگار که چیزی داخل چشمان تان گیر کرده است. در واقع این ترشحات اضافی در چنین حالتی بیشتر از حد طبیعی هستند و ممکن است روی خط مژه یا گوشه های چشم هم جمع شوند.

ابتلا به بلفاریت

بلفاریت شرایطی است که در آن باکتری روی پلک تجمع پیدا می کند و کثیفی های چشم را زیاد می کند که هنگام صبح بیشتر این اتفاق می افتد؛ همچنین باعث سوزش و حساسیت به نور یا اشک چشم خواهد شد.

حساسیت چشم

گل مژه

گل مژه ها برآمدگی های قرمز رنگ و جوش مانندی هستند که با مسدود شدن و عفونی شدن غده چربی اطراف پلک ایجاد می شوند. در واقع چشم برای مبارزه با عفونت؛ اشک، مخاط و چربی بیشتری تولید می کند که در اطراف چشم هم جمع شده و باعث ایجاد پوسته پوسته می شود.

بسته شدن غدد اشکی

بسته شدن غدد اشکی باعث می شود که چشم ملتهب شود و مخاطی ایجاد گردد که معمولاً در نوزادان بیشتر این اتفاق می افتد. گاهی اوقات هم به خاطر تغییرات وضعیت چشم، عفونت یا تروما رخ می دهد.

ابتلا به عفونت چشم

چشم صورتی یا گل مژه تنها عفونت هایی نیستند که روی چشم تاثیر می گذارند. عفونت های دیگر که به خاطر مشکلات مختلف مثل نیش حشره اتفاق می افتد هم می تواند عاملی برای افزایش مخاط و کثیفی های چشم باشد.

بیوگرافی
سلامتی در یک قدمی شما
آرشیو موضوعی