کاشت مو: همه چیز که باید بدانید
موی سر به عنوان یکی از مهم ترین عوامل تأثیرگذار بر ظاهر هر فرد محسوب میشود. برخی افراد به دلیل ریزش موی خود، به فکر چارهجویی و حفظ ظاهر آراستهی خویش هستند. در این راستا، کاشت مو یکی از راهکارهای مؤثر و متداول برای بازیابی پوشش موی سر و بهبود نمای ظاهری به شمار میآید. این اقدام علاوه بر ارتقای زیبایی ظاهری، میتواند اعتماد به نفس فرد را نیز افزایش دهد و در نتیجه، کیفیت زندگی وی را ارتقا بخشد.
همه چیز درباره کاشت مو
نحوه انجام عمل کاشت و یا پیوند مو
در جدیدترین روش کاشت مو طبیعی، از فولیکول موهای موجود در نواحی مقاوم به ریزش مانند پشت و دور سر، به عنوان "بانک مو" استفاده می شود تا موهای از دست رفته را جایگزین کند. فولیکول یا پیاز موی پیوند شده، نه تنها یک موی کاملاً طبیعی است، بلکه تقریباً تا پایان عمر باقی مانده و در برابر ریزش مقاوم است. این مزیت منحصر به فرد، تنها در روش کاشت مو امکان پذیر است. این روش کاشت مو، راهکاری مؤثر و پایدار برای بازیابی موهای از دست رفته محسوب می شود.
در روش کاشت مو با توجه به اینکه فولیکول موهای برداشت شده در هر ناحیه از پوست بدن قابل رشد می باشند لذا می توان به راحتی عمل کاشت مو را در نواحی مختلف بدن از جمله سر ، ابرو ، ریش وسبیل ،مژه و یا حتی در نواحی جوشگاه یا اسکار ناشی از زخم ها و یا سوختگی ها نیز با موفقیت انجام داد و خوشبختانه موهای جدید نیاز به مراقبت دارویی و غیر دارویی خاصی نداشته و مادام العمر رشد خواهند کرد.
این موها را مانند موهای دیگر می توان شست و حالت داد و کوتاه کرد و بعد از کاشت مو هیچ محدودیتی از نظر اعمالی که می توانید روی مو انجام دهید وجود ندارد.
آشنایی با انواع روش های کاشت مو
هر شخصی که دارای مشکل کم پشتی و یا طاسی مو است دارای شرایط منحصربه فردی با سایر بیماران است از این رو پزشکان زیبایی متناسب با شرایط و اولویت هایی که هر بیمار دارد از یک روش و یا ترکیبی از چندین روش برای درمان کم پشتی و یا طاسی نواحی سر، ابرو و ریش آن استفاده می کنند که در ادامه این مقاله به بررسی انواع روش هایی که پزشکان از آن ها برای پیوند و یا کاشت مو استفاده می کنند، می پردازیم.
روش FIT
یکی از روش های کاشت و یا پیوند مو روش FIT است. در این روش از کاشت مو از دستگاهی به نام هولدر و یا پانچ برای انتقال فولیکول های مو از پشت سر که پرپشت است به قسمتی جلوی سر که یا فاقد مو و یا کم پشت است استفاده می شود. زمانی که پزشک از این روش برای کاشت موی بیمار استفاده می کند 5 جلسه به طول می انجامد که تا به طور کامل فرآیند کاشت به اتمام برسد چراکه در هر جلسه بین 1000 تا 1500 فولیکول مو از پشت سر برداشته شده و در قسمت های کم پشت کاشته می شود.
مزیت های کاشت مو با استفاده از روش FIT
- خونریزی و درد بسیار کم
- میزان برداشت بالای فولیکول های مو
- عدم نیاز به پانسمان
- از بین رفتن جای زخم
معایب کاشت مو با استفاده از روش FIT
- افزایش احتمال آسیب دیدن بخش زنده ریشه مو به دلیل برداشتن فولیکول های مو با استفاده از دستگاه پانچ
- پرداخت هزینه بیشتر
- افزایش احتمال آسیب دیدگی گرافت ها و همچنین خشک شدن آن ها
- تخریب بانک مو
روش FUT
یکی دیگر از روش های کاشت مو، روش FUT است. عملکرد پزشکان در این روش به این شکل است که یک تکه نوار باریک از پوست پشت سر که پرپشت تر است را برش می دهند و با قرار دادن آن در زیر میکروسکوپ های پزشکی مخصوص آن را به واحد های مو و یا FUG تبدیل می کنند. سپس در قسمتی که موی سر کم پشت است و قرار است در آن قسمت مویی کاشته شود، برشی ایجاد می کنند و واحد ها مو و یا FUG را که در مرحله قبل ایجاد کرده بودند در آن قسمت جایگزین می کنند.
مزیت های کاشت مو با استفاده از روش FUT
- طبیعی بودن موهای سر
- عدم فرورفتگی و یا برجستگی سر
- امکان برداشتن موهای دیگر نواحی بدن مانند کتف و یا سینه
- افزایش و حفظ کیفیت گرافت ها جهت تکرار دوباره کاشت آن ها
- عدم نمایش محل کاشت مو
معایب کاشت مو با استفاده از روش FUT
- احتمال باقی ماندن جای زخم
- کاهش حجم بانک مو
- خونریزی، تورم سر و صورت
- درد در محل برش پوست سر
- محدودیت کاشت مو