با سلامت

سلامتی در یک قدمی شما

آشنایی با اگزمای آتوپیک کودکان: علل، علائم و راهکارهای تشخیص و درمان

نسترن ۳ روز پیش

اگزمای آتوپیک، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن پوستی است که معمولاً در کودکان و نوزادان مشاهده می‌شود. این بیماری با علائمی همچون قرمزی و خارش پوست مشخص می‌گردد. اگزمای آتوپیک یک اختلال التهابی مزمن پوست است که ناشی از واکنش‌های ایمنی بدن می‌باشد و می‌تواند باعث ناراحتی و ناملایمات قابل توجهی برای بیمار شود. شناخت علائم و درک ماهیت این بیماری پوستی می‌تواند در مدیریت و درمان مؤثر آن نقش بسزایی داشته باشد.

بیماری پوستی آتوپیک (اگزمای آتوپیک) یک اختلال مزمن و طولانی مدت است که باعث ایجاد خارش و التهاب پوست می شود. این بیماری در نوزادان و کودکان شایع تر است، اما در بزرگسالان نیز ممکن است رخ دهد و معمولاً اولین بار بین 3 تا 6 ماهگی بروز می کند. این یک بیماری بسیار رایج است و به طور گسترده در جمعیت دیده می شود.

علل ایجاد اگزمای آتوپیکدر کودکان چیست؟

علت اگزمای اتوپیک دقیقا مشخص نیست اما برخی از عوامل با آن مرتبط هستند، مانند:ژنتیک ، آلرژی و اگزما خانوادگی.

سیستم ایمنی : یک سیستم ایمنی که کاملا رشد نکرده است ممکن است بر توانایی محافظ پوست تاثیر بگذارد

عوامل خارجی : این شامل هوای زمستانی، خشکی، درجه حرارت گرم و عدم مرطوب شدن پوست می شود.

اگزمای آتوپیک

چه کسانی در معرض خطر اگزمای آتوپیک قرار دارد؟

کودکان احتمال بیشتری برای ابتلا به درماتیت آتوپیک دارند ،اعضای خانواده مبتلا به درماتیت آتوپیک ،آلرژی

ژنتیک و درماتیت آتوپیک :

پیشرفت درماتیت آتوپیک در کودکان تحت تاثیر ژنتیک است، اگرچه روش دقیق آن از والدین تا کودکان ناشناخته است. چنانچه در نمناک اشاره شده است اگر یک والد درماتیت آتوپیک یا هر نوع دیگر از بیماری های آتوپیک (آسم، تب یونجه )داشته باشد، احتمال این که کودک یک یا چند بیماری داشته باشد، حدود 50 درصد افزایش می یابد اگر هر دوی این والدین آتوپیک باشند، احتمال اینکه کودک آن ها را داشته باشد بیشتر است با این حال، اتصال یک رابطه قطعی نیست:بیش از 30 درصد بیماران مبتلا به هیچ کدام از این اختلالات آلرژی و ژنتیک نیستند.

علائم اگزمای آتوپیک چیست؟

نشانه ها ممکن است بیایند و از بین بروند و یا بیشتر اوقات رخ دهند هر ناحیه از بدن ممکن است تحت تاثیر قرار گیرد. در نوزادان علائم معمولا روی صورت، گردن، پوست سر، آرنج و زانوها تاثیر می گذارند. در کودکان، علائم معمولا بر پوست بدن، پشت زانوها، کناره های گردن، اطراف دهان و مچ دست ها و دست ها تاثیر می گذارند.

نشانه ها می توانند در هر کودک کمی متفاوت باشند آن ها می توانند شامل:

پوست خشک و زبر،خارش شدید،قرمزی و تورم،پوست سخت ،برجستگی های کوچک زبر و پر از مایع که اگر خارانده شود نشت می کند،برجستگی روی صورت، بالای بازوها و ران ،تیره شدن پلک ها و یا اطراف چشم ها،تغییرات پوستی در اطراف دهان چشم ها و یا گوش ها

برای اینکه مطمئن شوید کودک را برای تشخیص بیماری اش پیش پزشک ببرید.

شکل اگزما در کودکان

چگونه اگزمای آتوپیک تشخیص داده می شود؟

پزشک درباره علائم کودک و سوابق سلامتی سوال خواهد کرد. همچنین ممکن است از سابقه سایر اعضای خانواده مبتلا به درماتیت، آسم، یا آلرژی های تنفسی مانند تب یا آلرژی ورم مخاط بینی بپرسد پزشک همچنین در مورد علائم آلرژی در کودک سوال خواهد کرد و کودک را معاینه خواهد کرد و به دنبال نشانه هایی از درماتیت آتوپیک می گردد.

هیچ تست خاصی برای درماتیت آتوپیک وجود ندارد آزمایش معمولا مورد نیاز نیست، اما اگر مشکوک به آلرژی باشد، ممکن است انجام دهد حدود یک سوم از کودکان کوچک با اگزما شدید، آلرژی های غذایی دارند. آزمایش های مخصوص تشخیص اگزمای اتوپیک ممکن است شامل موارد زیر باشند:

آزمایش های خون:

خون کودک شما ممکن است برای سطوح ایمونوگلوبولین چک شودE (IgE) توسط سیستم ایمنی بدن آزاد می شود. در اغلب کودکان مبتلا به آلرژی و درماتیت آتوپیک بالا است. تست های دیگر خون نیز ممکن است انجام شوند

آزمایش های پوست:

تست های پوست ممکن است برای بررسی آلرژی یا دیگر بیماری های پوستی انجام شود.

درماتیت آتوپیک چگونه درمان می شود؟

درمان به علائم کودک، سن، و سلامت عمومی بستگی خواهد داشت. همچنین بستگی به این دارد که بیماری چقدر شدید است هیچ درمانی برای درماتیت آتوپیک وجود ندارد هدف درمان کاهش خارش و تورم، افزودن رطوبت و جلوگیری از عفونت است.

قرمزی لپ کودکان

درمان اگزمای آتوپیک شامل:

  • دور ماندن از محرک ها، همان طور که پزشک توصیه می کند.
  • استحمام منظم با آب گرم و یا شستشویی که پزشک توصیه می کند
  • کوتاه نگه داشتن ناخن :کوتاه کردن ناخن ها و پوشاندن مناطق اگزما با لباس و کمک به جلوگیری از خراش می تواند باعث عصبانیت و عفونت پوست شود.
  • استفاده از رژیم های مرطوب که پزشک توصیه می کند

پزشک کودک ممکن است داروهایی تجویز کند، آن ها ممکن است تنها و یا با هم مورد استفاده قرار گیرند. موارد زیر به طور معمول برای درمان درماتیت آتوپیک استفاده می شود:

کرم یا پماد کورتیکواستروئید :

کرم و یا پماد که به پوست زده می شود به کاهش خارش و تورم کمک می کند.

داروی آنتی بیوتیک :

مصرف شربت و یا قرص ممکن است برای درمان عفونت تجویزشود.

آنتی هیستامین:

این دارو ممکن است قبل از خوابیدن برای کمک به کاهش خارش و بهبود خواب تجویز شود به شکل مایع یا قرص مصرف می شود.

کرم بازدارنده یا پماد کلسینورین :

کرم یا پماد برای پوست به کار می رود این به کاهش خارش و تورم کمک می کند.

نور درمانی :

نوردرمانی ممکن است در مطب پزشک و یا در خانه انجام شود.

داروی ایمونومدولاتوری مایع یا قرص است که دهانی مصرف می شود و سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار می دهد ممکن است زمانی که سایر درمان ها کارساز نیستند، استفاده شود. این دارو می تواند عوارض جانبی داشته باشد کودک شما برای بررسی عوارض جانبی باید یک آزمایش خون بدهد.

تشخیص درماتیت آتوپیک

عوارض احتمالی اگزمای آتوپیک چیست؟

طبق آنچه در نمناک توضیح داده شده است درماتیت آتوپیک می تواند باعث ضخیم شدن پوست، عفونت باکتریایی پوست و دیگر التهاب پوست مربوط به آلرژی (آماس پوستی)شود. هم چنین می تواند باعث اختلال خواب به خاطر خارش شدید و حتی می تواند منجر به افسردگی شود. استفاده بیش از حد از کرم های استروئیدی می تواند منجر به نازک شدن پوست و بافت زبر پوست شود.

آیا می توان از درماتیت آتوپیک جلوگیری کرد؟

بیماری های پوست از والدین به کودکان منتقل می شود، بنابراین ممکن است جلوگیری از آن ممکن نباشد اما مطالعات نشان داده اند که استفاده روزانه از روغن، کرم و یا پماد روی پوست نوزادان در معرض خطر ممکن است مانع از پیشرفت آن شود.

زندگی با درماتیت آتوپیک :

هیچ درمانی برای درماتیت آتوپیک وجود ندارد اما این بیماری معمولا زمانی که فرزند شما بزرگ تر می شود، بهتر می شود. ممکن است زمانی وجود داشته باشد که کودک شما علائم کم و یا هیچ نشانه نداشته باشد و ممکن است زمانی هم نشانه ها بدتر شوند. برای کمک به پیش گیری از آن، اطمینان حاصل کنید که فرزند شما:

اجتناب از محرک ها : محرک های رایج عبارتند از ا (مثل پشم، صابون، یا مواد شیمیایی)، آلرژن ها در صورتی که توسط پزشک تشخیص داده شود، و استرس.

خراش ندادن پوست : سعی کنید کودک خود را از خراش حفظ کنید این بیماری می تواند منجر به عوارض و عفونت بدتر شود

کوتاه نگه داشتن ناخن ها : ناخن های کودک خود را اصلاح کنید و آن ها را کوتاه نگه دارید تا از خراشاندن جلوگیری کنید

استفاده از حمام و دوش گرم نه داغ : از مرطوب کننده روی پوست مرطوب استفاده کنید.

استفاده از مرطوب کننده ها: پس از حمام، بلافاصله از کرم یا پماد استفاده کنید.

پوشیدن لباس نرم : کودک را با لباس پشمی و یا پارچه های زبر دیگر نپوشانید.

خنک نگه داشتن : سعی کنید کودک خود را تا جای ممکن خنک نگه دارید گرم نگه داشتن و عرق کردن می تواند او را ناراحت کند.

نزدن واکسن آبله : این یک واکسن شایع نیست، اما افراد مبتلا به درماتیت آتوپیک نباید واکسن آبله را بزنند.

با ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی کودک در مورد راه های دیگر برای کمک به وضعیت پوست کودک خود صحبت کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم ؟

علائمی که دارد بدتر می شوند،بروزعلائم عفونت پوستی مانند افزایش قرمزی، حرارت، تورم و یا مایع، بروزعلایم جدید

نکات کلیدی در مورد درماتیت آتوپیک:

درماتیت آتوپیک یک بیماری پوستی بلند مدت (مزمن)است. این بیماری در نوزادان و کودکان شایع تر است، اما در بزرگسالان نیز رخ می دهد.

کودکانی که آلرژی یا اعضای خانواده مبتلا به درماتیت آتوپیک دارند احتمال بیشتری برای ابتلا به درماتیت آتوپیک دارد.،خارش ، خشکی و قرمزی نشانه های رایج هستند ،اهداف درمان باعث کاهش خارش و التهاب پوست و افزایش رطوبت و جلوگیری از عفونت است،اجتناب از محرک ها در مدیریت بیماری مهم است.معمولا وقتی یک کودک بزرگ تر می شود، بهتر یا کاملا از بین می رود.

بیوگرافی
سلامتی در یک قدمی شما
آخرین نوشته‌ها
آرشیو موضوعی