مضرات مصرف ماده مخدر شیشه بر سلامت مغز +خطرات متامفتامین
مصرف مواد مخدر شیشه دارای عوارض مخرب و جبران ناپذیری بر روی مغز و بدن انسان است. این عوارض می تواند منجر به آسیب های شدید و جدی به خود مصرف کننده و همچنین افراد پیرامون وی گردد. مصرف این ماده مخدر به طور قطع تأثیرات زیان بار و غیرقابل بازگشتی بر سلامت جسمی و روانی افراد داشته و می تواند زندگی آنها را به طور کامل تحت تأثیر قرار دهد. لذا پرهیز از مصرف این مواد و همچنین آگاه سازی جامعه در خصوص خطرات و عوارض آن امری ضروری و حیاتی است.
تأثیرات شیشه یا متامفتامین بر مغز و بدن
مصرف شیشه باعث تحریک بخش لذت در مغز و ایجاد توهم می شود و چنان اثری از خود در مغز به جا می گذارد که فرد را به ادامه مصرف وادار می کند. بنابراین، مصرف کنندگان تفننی مواد فقط یک قدم تا اعتیاد فاصله دارند. متامفتامین، همچنین به عنوان شیشه کریستال نیز شناخته می شود و یک محرک بسیار قوی است که به طور مستقیم بر روی سیستم عصبی مغز تأثیر می گذارد.
متامفتامین در ابتدای قرن بیستم برای درمان گرفتگی بینی استفاده می شده است و از نظر پزشکی، درمانی برای افرادی است که از اختلالات کمبود توجه رنج می برند، به طوری که بر روی مواد شیمیایی مغز تاثیر می گذارد .
همچنین برای درمان بیماری های مربوط به چاقی نیز موثر است و به کاهش وزن کمک می کند.متامفتامین یک داروی بسیار قوی است و اثر آن معمولا تا 12 ساعت باقی می ماند.با این حال خطرات سلامت جسمی و یا روحی را افزایش می دهد.
مصرف شیشه باعث بروز چه عوارضی می شود؟
عوارض غیر قابل جبران شیشه بر بدن و عملکرد مغز
استفاده طولانی مدت از این دارو منجر به کاهش شدید IQ و باعث ایجاد حالات عجیب روحی و آسیب های غیر قابل برگشت به سلول های عصبی میشود.
در خیابان ها مفتامفتامین دارای نام های بسیار زیادی است، که عبارتند از :
Speed - ice - crank - Get go ،Mexican crak ،tweak ،tick tick ،chalk ،fast ،crypto
مغز حاوی انتقال دهنده های عصبی یا مواد شیمیایی است که پیام های را از مغز به بدن ارسال میکند.متامفتامین بر تعدادی از این فرستنده ها اثر میگذارد ، اما بیشترین اثر بر روی دوپامین یا انتقال دهنده های عصبی لذت بخش است.
احساس خوبی که فرد از مصرف شیشه به دست می آورد، ناشی از رها شدن مقدار زیادی دوپامین در مغز است.بیشتر مواد مخدر همین مکانیسم را در بدن ایجاد می کنند و باعث می شوند احساس سرخوشی و لذت کاذب در مصرف کننده به وجود بیاید.
که با تکرار این عملکرد و دوز های بالاتر، اتفاقات ناخوشایندی برای مغز خواهد افتاد و منجر به عواملی برگشت ناپذیر خواهد شد.
عوارض و تاثیرات مخرب شیشه روی مغز
آسیب بلند مدت مغز پس از مصرف متامفتامین:
استفاده طولانی مدت از مواد مخدر نه تنها بر بدن همچنین بر مغز نیز اثر منفی دارد، که برخی از آسیب ها ممکن است غیر قابل برگشت باشد.استفاده بیش از حد از متامفتامین میتواند به شدت باعث آسیب رسیدن به نورون های دوپامین و سروتونین که بر چگونگی احساس و عمل و فکر فرد تاثیر میگذاند، شود.
آسیب جدی به این نورون ها میتواند باعث افسردگی ، پارانویا ( بد گمانی) و توهم شود.سوء مصرف شیشه میتواند فشار خون را تحت تاثیر قرار دهد و مصرف طولانی مدت آن باعث آسیب به رگ های خونی در مغز و خونریزی مغزی و افزایش خطر سکته مغزی میشود.
سموم این مواد مخدر حافظه را مختل میکند و به مرور باعث از دست دادن مهارت های حرکتی و هماهنگی میشوند و شدیدا بر کاهش هوش تاثیر میگذارند.افراد مبتلا به اعتیاد شیشه علائم فیزیکی متمایزی مانند نوع و رنگ پوست دارند، که پوست آنها به شدت کدر و تیره می شود.
عوارض و تاثیرات مخرب شیشه
عوارض شیشه روی سیستم بدنی
علاوه بر این چنانچه در این بخش مهم سلامت نمناک گفته شده است جریان متداول خون را که به قسمت مختلف بدن متصل میشود، تحت تاثیر قرار میدهد و باعث رنگ پریده نشان دادن صورت خواهد شد.
این افراد همچنین دائما در زیر پوست خود احساس سوزش شبیه به گزش حشرات را دارند. گاهی بر روی پوست آنها زخم هایی مانند مته ایجاد میشود، که عمدتا بر روی صورت و بازوها اتفاق می افتد.
مصرف متامفتامین به صورت متداول، روی دندان ها اثر میگذارد و باعث بیماری های و ایجاد علائمی بر دهان و دندان میشود.متامفتامین بزاق را که به تجزیه اسید های مواد غذایی و باکتری ها کمک میکنند ، خشک میکند و در نتیجه اسیدهای ناشی ازمواد غذایی در مینای دندان میماند و به مرور باعث آسیب و از بین رفتن دندان ها میشود.
بسیاری از این آسیب ها غیر قابل برگشت است،اما تا حد زیادی به شخص و شدت اعتیاد آنها بستگی دارد.برخی از معتادان ممکن است دندان های کاملا فاسد داشته باشند، اما در برخی دیگر ، بعضی حفره هایی خفیف بر روی دندان ها و علائمی بر روی لثه ایجاد می شود.
در کل علائم مصرف مت آمفتامین در افراد متفاوت است.
عوارض شیشه بر دهان و دندان
عوارض و نشانه های مصرف شیشه
اگر چه بعضی از علائم رایج تر هستند و عبارتند از :
-افزایش ضربان قلب
-افزایش دمای بدن
-کاهش وزن
-تشنج
-افسردگی
-اضطراب
-روان پریشی
-وحشت و هراس
-بیخوابی